Cart 0

VELKOMMEN til butanik

pic_big.jpg

Vi er en butik, der specialiserer sig inden for kaktus, sukkulenter og andre smukke planter. Du er velkommen til at kigge forbi vores butik på Classensgade 10 og se hvordan vi har indrettet os - ellers kan du klikke lidt rundt her på sitet og se nogle af de produkter vi tilbyder. God fornøjelse!

gode råd

blue.jpg

vand

I sommerhalvåret vandes sukkulenter og kaktus 1-2 gange om ugen. Hellere en god gennemvanding, når jorden er tørret næsten eller helt ud, end små hyppige sjatvandinger. De fleste kaktus går i væksthvile om vinteren. Derfor skærer man ned på vandingen fra 1. oktober. Om vinteren vandes store kaktus ikke, og mindre kaktus kun, hvis de står meget lunt.

LYS

Både sukkulenter og vores kaktus er planter der stammer fra områder med meget lys. Derfor er det vigtigt at give dem en lys placering.

Lidt lys = tynde, blege planter,

Meget lys = kompakte farverige planter.

Mange af planterne tåler endda en sydvendt vindueskarm eller havestue, især hvis der er god udluftning.

 

 

JORD

Der bruges en porøs jord, når man planter kaktus og sukkulenter, det er for at undgå overvanding og for at give luft til rødderne. Bland 1:1 grov pottemuld og grus (eller groft sand). Tilsæt evt. leca. Ompotning bør ske hvert 2-3. år og skal foretages mens planten er i vækst, dvs. typisk fra midt på foråret.

Erhverv

Her er nogle af de virksomheder vi har hjulpet med flotte kaktus, sukkulenter og planter.

RED.jpg

Kontakt

kontaktbutanik@gmail.com

kaktusbig.jpg

Butanik er startet af Jørn Lund og Lukas Lund – en far og en søn, der deler interessen for både botanik og design. Vi håber vores butik falder i din smag og hører meget gerne fra dig hvis du har nogle spørgsmål angående Butanik eller har forespørgelser på varer - både som privat eller som virksomhed.

Åbningstider: Man - Tors: 12 -17:30 // Fre: 12 - 18 // Lør: 12 - 17

Adresse: Classensgade 10 – 2100 Kbh Ø

Mail: kontaktbutanik@gmail.com. 

Tlf: 30669073 / 20875020. 

På gensyn!